



Pasta - krem - z migdałów 200g

Opis
Dlaczego warto kupić pastę migdałową?
|
Pasta z migdałów może stać się świetną alternatywą dla tradycyjnych maseł czy margaryn używanych do smarowania pieczywa. Doskonale komponuje się także w sałatkach, wypiekach i deserach. Jego ogromną zaletą jest bogactwo w witaminy i minerały pozytywnie wpływające na stan organizmu. Jednak, by zachowało swoje prozdrowotne właściwości, musi być w 100% naturalne – bez dodatku konserwantów, barwników i sztucznych środków aromatyzujących. Taka właśnie jest pasta migdałowa marki Pan Orzech. Wyprodukowane w całości z prażonych migdałów najwyższej jakości, zapewni nie tylko nieziemskie wrażenia smakowe, ale także pomoże w utrzymaniu odpowiedniego stanu zdrowia.
|
Właściwości migdałów
|
Nie od dziś znany jest dobroczynny wpływ migdałów na kondycję organizmu. Dzięki wysokiej zawartości tłuszczów nienasyconych pomagają one w obniżeniu poziomu cholesterolu we krwi oraz w regulacji ciśnienia tętniczego. Ponadto wykazują działanie antyoksydacyjne, czyli przeciwutleniające, co ma bezpośredni wpływ na spowolnienie procesów starzenia.
|
Uprawiasz sport? Koniecznie jedz migdały!
|
Nie bez powodu spożywanie migdałów lub naturalnej pasty z migdałów jest zalecane przede wszystkim osobom aktywnym fizycznie. Podczas wzmożonego wysiłku wytwarzają się szkodliwe dla organizmu wolne rodniki, które dzięki zawartym w migdałach białku roślinnym oraz witaminie E można skutecznie zredukować. Co więcej, kanapka z masłem migdałowym dostarcza porcję niacyny niwelującej objawy zmęczenia oraz poprawiającej kondycję mięśni. Migdały zawierają też sporo magnezu zapobiegającego ich skurczom. Każdy sportowiec wie, że niezbędny do osiągania wysokich wyników jest również odpowiedni metabolizm – zawarty w migdałach błonnik pokarmowy pomaga regulować procesy trawienne i przemianę materii, a także usprawnia perystaltykę jelit.
|
Wspomaganie układu nerwowego
|
Naturalna pasta migdałowa ma także korzystny wpływ na pracę mózgu i przewodnictwo nerwowe. Dzięki potasowi oraz kwasom tłuszczowym zawartym w migdałach poprawie ulegają: koncentracja, refleks, a także szybkość myślenia. Kanapka z masłem migdałowym jest zatem rewelacyjnym śniadaniem dla uczniów, studentów oraz osób, których praca wymaga dużego wysiłku umysłowego.
Pełnowartościową pastę migdałową wyprodukowane wyłącznie z naturalnych składników rozpieszcza podniebienie łagodnym, wyjątkowym smakiem. Może stanowić dodatek do pieczywa śniadaniowego, dzięki któremu zyskasz pozytywną energię na resztę dnia, jak również doskonały komponent przekąsek, deserów czy wykwintnych dań. |
Wartość odżywcza w 100g produktu: |
|
Wartość energetyczna |
2655kJ/641kcal |
Tłuszcz |
55,1g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,2g |
Węglowodany |
4g |
w tym cukry proste |
4,2g |
Białko |
27,4g |
Błonnik |
10,2g |
Sól |
0g |
Informacje o produkcie: |
|
Masa netto: |
200g |
Kraj pochodzenia surowca: |
USA, Australia, lub inny w zależności od aktualnej dostawy. |
Składniki: |
migdały prażone |
Informacje o alergenach: |
W zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, różne orzechy, orzeszki ziemne, soja, produkty zawierające dwutlenek siarki oraz gluten. |
Przechowywanie: |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Producent: |
JAWO Plac Błonie Beszcz 2, 31-573 Kraków |